Death Valley

Så fik vi oplevet Death Valley på egen krop – og det kommer næppe som nogen stor overraskelse at her er varmt. Men selvom vi godt vidste det så tror jeg ikke helt at man kan forstå hvordan det føles før man står i det. Tror bedst at det kan sammenlignes med at stå i en helt tør sauna mens at en eller anden holder en hårtørre op foran dig. Det var varmt og vinden var endnu varmere. 


Vi fik set lidt forskelligt landskab, og selvom vi da vågede os ud af bilen engang i mellem så var det mest indenfra den vi oplevede Death Valley.

Ved Furnace Creek Visitor Center sagde termometer 125F hvilket svarer til små 52C. Heldigvis var der aircon indenfor. 

Furnace Creek Visitor Center ligger kun et par km fra Badwater Road, hvor de dagen før løb Badwater 130. Det er et 130 miles løb igen et af de varmeste steder på jorden. Det er altså 210km som skal løbes – to bjerge skal der løbes op af, og man forsøger så vidt muligt at løbe på striberne i siden af vejen for at ens skosåler ikke smelter! Efter at have prøvet at gå lidt rundt udenfor i varmen så fatter jeg simpelthen ikke hvordan det er menneskeligt muligt at gennemføre det løb. På en god dag kan jeg måske løbe 1-2km i den varme før jeg ville falde om. 
Turen ud af Death Valley blev også interessant. Vi skulle lige krydse et bjergpas, hvor stigningen var så kraftig at de anbefalede at man slukker for bilens aircon. Vi nåede kun et par km op af vejen før jeg fulgte deres råd. På det tidspunkt var motorens temperatur steget betragteligt så jeg turde ikke tage nogen chancer. Vi kom dog sikkert, men varmt, hele vejen op og ned igen på den anden side. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *